Miss Valerie Přecechtělová poletí na světovou soutěž The Miss Globe

Pro letošní rok bude na celosvětové soutěži krásy The Miss Globe zastupovat Českou republiku Valerie Přecechtělová, I. Vicemiss České republiky 2023. Co to pro ni znamená a jak se na tuto výzvu připravuje?

„Na světovou soutěž The Miss Globe se nesmírně těším a jsem nadšená z možnosti reprezentovat naši zemi na mezinárodní úrovni. Když jsem se hlásila do Miss České republiky, tajně jsem doufala, že v případě výhry tuto světovou Miss navštívím. Tato soutěž pro mě znamená nejen splnění jednoho z mých dětských snů, ale také příležitost ukázat, že tvrdá práce a odhodlání přinášejí výsledky,“ vyjádřila se Valerie ke své nominaci.

„Valerie se na soutěž připravuje velmi pečlivě a komplexně, protože jí záleží na zlepšování se a osobním růstu. Jednou z vlastností, kterou by Miss měla disponovat, je trpělivost a pečlivost. Neustále na sobě pracovat a nenechat se odrazovat od okolí. Jsem rád, že Valerie tyto vlastnosti má a může být inspirací pro ostatní dívky“ uvedl Robert Novotný, ředitel charitativní soutěže Miss České republiky. A jaké jsou konkrétní plány příprav Valerie? „Budu intenzivně pracovat na své angličtině a dalších cizích jazycích, abych byla schopna se plynule dorozumět a kvalitně se prezentovat na mezinárodní úrovni. Soustředím se také na zlepšení svých komunikačních schopností, abych uměla sebevědomě vyjadřovat své myšlenky. Každodenní trénink a zdravá strava mi pomohou pracovat na mé postavě a udržet se v co nejlepší kondici. Budu se také věnovat rozšiřování svých vědomostí, abych byla informovaná a připravená na jakékoli otázky či výzvy.“

Valerie má za sebou natáčení soutěžního medailonku, a protože bude soutěž probíhat v říjnu, je nejvyšší čas začít připravovat další nezbytnosti – například ušití národního kostýmu. Valerii je v přípravách nápomocný celý tým Miss České republiky, ale největší část práce zůstává na ní samotné. Podporou a velkou rádkyní je pro ni i Helena Čermáková (Miss České republiky 2021), která se této světové soutěže účastnila v loňském roce. Předala jí zejména osobní zkušenosti a informace o průběhu i prostředí celé soutěže. Rady poskytla i v oblasti zaměření příprav na cestu a samotnou soutěž. Její rady a tipy Valerii jistě pomohou se lépe připravit a předejít možným překvapením.

My věříme, že díky tomu si přiveze domů titul nebo korunku. V přípravách na soutěž se angažují také módní návrháři a značky spolupracující s Miss České republiky, které velmi oceňují zahraniční přesah.

Přejeme Valerii mnoho štěstí a věříme, že i kdyby neobdržela ocenění, doveze si řadu nových zážitků a také zkušeností do života. „Věřím, že účast v této soutěži mi poskytne příležitost stát se lepší verzí sebe sama a být dobrým vzorem pro mladé slečny,“ doplnila na závěr.

Přípravy a úspěchy Valerie můžete sledovat na profilech Miss České republiky a na jejím instagramu @valerieprecechtelova.


Zdroj: Miss České republiky